Перейти до основного вмісту

Ubuntu Linux: Montior out of range

Передмова

Прийшов я, значить, на роботу, стукнув по кнопці включення комп'ютера, і через декілька секунд загрузки Ubuntu побачив напис: Monitor out of range (68.5kHz * 60Hz), а система не грузиться. От блін, думаю, приплив. Ну що ж, звісно, першою моєю дією було натискання "Ctrl" + "Alt" + "F1", які перенесли мене в лінуксову консоль.

Monitor out of range

Недовго думаючи, встановив lynx:

sudo apt-get install lynx-cur

і ввів в Гуглі нехитрий пошуковий запит: "Ubuntu monitor out of range". Трошки полазив (більше в лінксі, вибачте, не витримав) і все, що я встиг знайти - це те, що проблема з X.org. Нє, ну це дуже цінна інформація (сарказм). З того, що порадили: 

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg 

не допомогло зовсім.

І тут я згадав

І тут я згадав, що вчора хотів собі поміняти розширення екрану з 1600*900 на 1980*1080, і навітьзробив це. Але дарма, так як я ще додатково встановив частоту оновлення, яку мій тазік дозволити собі (мабуть) не міг. Ну, далі діло пішло простіше: 

sudo vim /etc/X11/xorg.conf

Змінюємо розширення на поменше, і вуаля - все працює. Хоч часу пішло не багато - хвилин 7, а неприємно.

Післямова

Все можна зробити набагато швидше, нічого не чімаючи. Розумні люди підказують, що можна поцокати "Ctrl" + "Alt" + "Numpad+", поки не знайдеться те розширення, яке запрацює.

Коментарі

  1. Пытался на днях поставить на старый (2004 года выпуска) сервер свежую версию nethserver - та же проблема (out of range).
    Попробовал Ctrl Alt Num+ по рекомендации — действительно работает, подсказывают действительно умные люди.
    Спасибо умным людям, спасибо вам, Ростислав! )

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Регулярні вирази в Python: вивчення та оптимізація

Writing a regular expression is more than a skill -- it's an art. Jeffrey Friedl Що це таке? Рано чи піздно майже кожному програмісту в своєму житті доводиться стикатись з регулярними виразами. Термін "Регулярні вирази" є перекладом з англійської словосполучення "Regular expressions" і не є зовсім точним, а для тих, хто перший раз почув цей термін, мабуть, навіть спантеличуючим (я, наприклад, коли вперше почув, ніяк не міг собі второпати по назві, хоча б приблизно, що це, і для чого використовується). Літературний і більш осмислений переклад звучав би, мабуть, як "шаблонні вирази". Але назва вже прижилась, а скажете "шаблонні вирази" - вас просто не зрозуміють :). Звідси: Регулярний вираз -  це рядок, що задає шаблон пошуку під-рядків в рядку. Регулярні вирази використовуються для аналізу текстів на предмет відповідності текстової інформації деякому шаблону. Наприклад , шаблон, що задає слово, яке містить букву "к". Де застосовують

Python: як програмно перемкнути розкладку клавіатури в Windows

Дослідивши дане питання, я побачив, що Python не має засобів "з коробки" для вирішення цієї задачі. Відвоідно, задача повинна вирішуватись для каждої ОС своїм шляхом. Дане рішення було знайдено мною для ОС Windows XP +. Панацея - Win API Для того, щоб виконати завдання необхідно встановити додатково бібліотеку pywin32 , яка надає доступ до функцій Windows API з Python. З цієї бібліотеки нам знадобиться модуль win32api . >>> import win32api Дослідивши його вміст, можна побачити, що для роботы з розкладкою клавіатури є декілька функцій і одне системне повідомлення Windows - WM_INPUTLANGCHANGE : GetKeyboardLayout GetKeyboardLayoutList LoadKeyboardLayout В даному випадку для нас важлива саме остання функція - LoadKeyboardLayout . Дана функція завантажує нову розкладку (якщо вона ще не завантажена) і виконує після цього ще якісь дії; приймає в якості аргументів два: рядок з ідентифікатором розкладки. дію. Більш детально про їхні можливі значення можна почитати в MSDN . О

Python: PEP-8 чи не PEP-8

Пост - не технічний, кому не цікаво - можете далі не читати... PEP-8, хоча й фактично є пропозицією по розширенню Python під номером 8, серед Python програмістів уже став терміном, що позначає правила стилю оформлення коду. Ні, я не збираюсь зараз описувати його тут - про нього можна почитати в першоджерелі . Питання в тому, слідувати цьому стандарту, чи не слідувати? Ітак, стандарт це в більшості випадків добре, оскільки вносить порядок. Наприклад, стандарт USB 2.0 - просто прекрасний стандарт, уявіть собі, якби флешки були не USB, а кожна мала б свій вихід :)... Жахливо, так, були б у нас USB-порти як card-reader'и - 62 в 1.. Реально 62 в 1 Інша справа з PEP-8. Тут все по іншому, адже програма не змінює свою поведінку, якщо ми будемр робити відступ не в 4 пробіла, а 2 (добре, що більшість, все-таки, робить 4), або будемо ставити пробіл перед другою дужкою, чи не будемо і т.д..  Отже, кожен програміст може редагувати свій код як йому хочеться. Мені, наприклад, подобається